صفحه اصلي |معرفي شهرستان |لينك هاي مفيد |معرفي بيمارستان |چشم انداز |ماموريت|ارزش هاي بيمارستان |تماس با ما
ساعت

بهداشت مواد غذایی در سفر

بسیاری از خانواده ‌ها تعطیلات را مغتنم شمرده و به مسافرت می ‌روند.

چون در طول سفر به امکانات خوب بهداشتی دسترسی نداریم پس لازم است  نکات بهداشتی را رعایت کنیم تا خاطره ی خوبی از سفر در ذهن مان داشته باشیم.

 

 1- از خرید میان وعده‌های غذایی مانند لواشک، باقلا، لبو، پیراشکی و سمبوسه خودداری کنید.

 

2- آب آشامیدنی را از منابع مطمئن تامین کنید و تا حد امکان از بطری ‌های آماده ی آب استفاده کنید.واز نوشیدنیهای با احتمال آلودگی بالا نظیر معجون وشیرموز خودداری نمائید.

 

3- برای خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

 

4-انتخاب وتهیه مواد غذایی آماده وبی خطر شده (مثل شیر وفرآورده های لبنی پاستوریزه و مواد پروتئینی تازه و حتی الامکان استاندارد استفاده کنید و از خرید مواد غذایی که از کیفیت آن‌ ها اطلاعی ندارید خودداری کنید.

 

 5- اگر از غذاهای کنسرو شده استفاده می ‌کنید حتما 20 دقیقه قبل از مصرف آن‌ ها را بجوشانید.

 

6- از مصرف سالاد و سبزی ‌جات در رستوران ‌ها پرهیز کنید.

 

7- ظروف و وسایل پخت و پز را درون نایلون ‌های تمیز و دربسته نگه ‌داری کنید تا در طول سفر آلوده نشوند.

 

8- قبل از دست زدن به مواد غذایی وخوردن غذا دست‌ های خود را  بشویید.

 

9- در هنگام توقف برای صرف غذا، غذا را به طور کامل حرارت دهید، زیرا در زمان نگه ‌داری غذا در سفر میکروب‌ ها در مواد غذایی رشد می ‌کنند. پس غذا را در حد داغ شدن حرارت دهید تا کاملا میکروب ‌های آن از بین بروند.

 

10- زمان پخت غذاها را کامل کنید و از خوردن تخم‌ مرغ عسلی پرهیز کنید.

 

11- ظرف ‌های غذا را در آب رودخانه نشویید چرا که آلودگی را بیشتر می‌ کند.

 

12- نوع غذا در طول سفر مهم است. چون رطوبت زیاد محل مناسبی برای تکثیر میکروب است پس بهتر است غذاهای نیمه مرطوب مانند عدس پلو، لوبیا پلو و ماکارونی را انتخاب کنید.

 

13- غذاهای سفر را تا حد امکان، خودتان تهیه کنید.

 

14- دور نگهداشتن مواد غذایی ازدسترس حشرات وحشرات.

 

15- در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ مصرف وپروانه ساخت آن توجه داشته باشید.

 

 

 

جمع آوری: فرزانه شرعیاتی

کارشناس بهداشت محیط بیمارستان

 

اوقات شرعی
تقویم
آموزش مداوم